ΣΠΟΥΔΕΣ

Η Θέμις – Μαρία Παπαμητούκα είναι ψυχολόγος πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην: «Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία σε Ιατρικό Πλαίσιο», του Τμήματος Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και μέλος στη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία. Έχει ειδικευτεί στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία (MSc) και έχει εκπαιδευτεί στα προγράμματα “Ψυχοπαθολογία και θεραπευτικές προσεγγίσεις της βρεφονηπιακής και εφηβικής ηλικίας“, “Θέματα Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Ψυχοπαθολογίας: από τις πρώιμες αλληλεπιδράσεις ως την εφηβεία” και σε “Θέματα Θεραπείας στην Παιδοψυχιατρική: Ψυχοδυναμικές Προσεγγίσεις” από την Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥ.ΜΕ.ΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Βρεφών (μέλος W.A.I.M.H.).

Έχει λάβει κλινική εκπαίδευση στο πρόγραμμα «Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία» της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκης.

Έχει ολοκληρώσει την κλινική μετεκπαίδευση στο Διατμηματικό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα στα Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια, του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (ΕΕΨΨΟ).

Επαγγελματικη εμπειρια

ΙΔΙΩΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Έχει επαγγελματική εμπειρία ως ιδιώτης ψυχολόγος στην παροχή υπηρεσιών: ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας, ψυχοθεραπείας ψυχαναλυτικού τύπου, ατομικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Είναι εξωτερικός συνεργάτης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας «Soulscan», όπου δραστηριοποιείται ως Επιστημονικά Υπεύθυνη Προγραμμάτων Εταιρικής Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών Συμβουλευτικής- Ψυχοθεραπείας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Έχει εργαστεί εθελοντικά σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ως ψυχολόγος με ενήλικες, εφήβους και οικογένειες. Στα πλαίσια προγράμματος μετεκπαίδευσης στη Μέριμνα παιδιού, έχει δουλέψει με νήπια και εφήβους στο τμήμα «Ανοιχτή αγκαλιά» και στην «Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου στο Ν. ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης» αντίστοιχα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η δύναμη σου θα έρθει μέσα από τα τρωτά σου σημεία»,
Sigmund Freud

Παρακολουθεί πλήθος επιμορφώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων που άπτονται στο αντικείμενο της ψυχολογίας. Συμμετέχει σε ημερίδες, webinars και λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση workshops σχετικών με το χώρο της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής γονέων. Αρθρογραφεί σε site και περιοδικά.