Η προσέγγιση μου στην ψυχοθεραπεία βασίζεται στην ψυχοδυναμική θεώρηση. Η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία είναι μία μορφή εντατικής θεραπείας βασισμένη στις θεωρίες και τις αρχές της ψυχανάλυσης. Είναι μια προσέγγιση που συμβάλλει στη διευκόλυνση μιας βαθύτερης κατανόησης των συναισθημάτων, των ψυχικών διεργασιών και των συγκρούσεων που επιδρούν στη σκέψη και τη συμπεριφορά. Καθώς επίσης, και σε μια βαθύτερη κατανόηση της επίδρασης των ασυνείδητων κινήτρων.
Η προσέγγιση μου στην ψυχοθεραπεία βασίζεται στην ψυχοδυναμική θεώρηση. Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την προσέγγιση μου αυτή και την χρησιμότητα της:
Τι είναι ακριβώς:
Που στηρίζεται;
Στηρίζεται στην πεποίθηση ότι παράγοντες που ξεπερνούν τη συνειδητή επίγνωσή μας (πεποιθήσεις για τον εαυτό και τους άλλους, ασυνείδητες επιθυμίες και φαντασιώσεις) έχουν μια βαθιά επίδραση στη σκέψη, στη συναίσθηση και τη δράση. Βελτιώνοντας, λοιπόν, αυτήν την κατανόηση, μπορούμε στη συνέχεια, να κάνουμε καλύτερες επιλογές για τη ζωή μας. Μπορούμε να εργαστούμε για τη βελτίωση των σχέσεών μας με άλλους και για την επίτευξη των στόχων που θα μας φέρουν μεγαλύτερη ευτυχία και ικανοποίηση.
Η χρησιμότητα της
Η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση της ψυχικής ή συναισθηματικής δυσφορίας. Μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του αυτοστοχασμού, της διορατικότητας και της συναισθηματικής ανάπτυξης. Κατανοώντας λοιπόν, καλύτερα τα συναισθηματικά (επαναλαμβανόμενα) μοτίβα και τις ρίζες τους, είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας και να αναπτύξουμε τεχνικές αντιμετώπισης που θα μας βοηθήσουν τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Τα άτομα μπορεί να αντιμετωπίζουν μια απο τις παρακάτω προκλήσεις:
- Άγχος, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, αγχώδεις διαταραχές
- Δυσκολίες διάθεσης (κατάθλιψη)
- Ζητήματα στις σχέσεις
- Ψυχοσωματικές ενοχλήσεις
- Φοβίες
- Συναισθηματικές διαταραχές, διαχείριση συναισθημάτων (θυμός, επιθετικότητα)
- Διαταραχές προσωπικότητας
- Σεξουαλικά ζητήματα
- Βελτίωση εικόνας εαυτού και αυτοεκτίμηση
- Τραυματικές εμπειρίες
- Συγκρούσεις
- Έμμονες ιδέες και σκέψεις
- Διαταραχές πρόσληψης τροφής
- Διαχείριση περιγεννητικών διαταραχών
- Διαχείριση απώλειας και πένθους
- Δυσκολία προσαρμογής σε αλλαγές (ανεργία, μετακόμιση, εργασία, εγκυμοσύνη, χωρισμός, διαζύγιο)
- Προβλήματα στον εργασιακο τομέα
- Ζητήματα γονεϊκότητας